W tygodniu szef kuchni poleca…
DANIA JEDNOGARNKOWE
Odkryj naczynie Deli Cook!

W tygodniu nie ma czasu na gotowanie, a jeść trzeba…
Praca, zakupy, dom, sprzątanie, pranie, prasowanie i jeszcze trzeba przygotować obiad! Trochę za dużo jak na jedną osobę, a przecież inni domownicy nie kwapią się, by Ci pomóc. Z żadnych z wyżej wymienionych czynności nie zrezygnujesz, bo do pracy trzeba chodzić, w bałaganie nie będziesz mieszkała, brudnych rzeczy nie będziesz nosiła, a z pustym żołądkiem żyć się nie da. Gdyby tak mieć magiczną różdżkę, za której sprawą udałoby się to wszystko ogarnąć.
NIE! Nie idźmy tą drogą! Magiczna różdżka nie istnieje, a liczą się tylko fakty. Fakt z kolei jest taki, że podczas ustalania tygodniowego menu, warto stawiać na dania jednogarnkowe. Proste w wykonaniu, pyszne, ale czy też zdrowe? Owszem, pod warunkiem, że wykorzystasz w tym celu odpowiednie naczynie. Czy słyszałaś już o garnku Deli Cook, który umożliwia gotowanie w warunkach próżniowych? Poznaj walory naczynia z oferty marki Florina i przekonaj się, że codzienne życie może smakować zupełnie inaczej.

Natura nie lubi próżni, za to kuchnia – jak najbardziej!
Czy wiedziałaś, że gotując ziemniaki, marchewkę, czy buraki w tradycyjnym garnku, tracisz aż 25% wartości odżywczych?! Przyrządzając posiłki metodą próżniową, zachowujesz naturalny smak, aromat, witaminy i inne składniki odżywcze. Jak w takim razie tego dokonać?
Przecież do tej pory gotowanie metodą sous vide kojarzyło nam się tylko z wykwintnymi restauracjami, w których kelnerzy podają dania do stołu tylko w białych rękawiczkach. Możesz dokonać tego na 2 sposoby – wykorzystując szybkowar lub garnek próżniowy Deli Cook. Jeśli zapytasz nas o zdanie, my zdecydowanie polecimy Tobie to drugie naczynie.
Szybkowar vs. Garnek próżniowy Deli Cook
Zapomniałaś dodać do potrawy skrojone pomidory, a może musisz ją mocniej doprawić? Podstawową wadą szybkowaru jest to, że raz szczelnie zamknięty możesz otworzyć dopiero po skończonym gotowaniu. Sprawa ma się zupełnie inaczej w przypadku garnka próżniowego Deli Cook. W pokrywie naczynia znajduje się specjalnie opatentowany zawór, który w kilka sekund reguluje ciśnienie wewnątrz garnka. Dzięki temu możesz podnosić pokrywkę w dowolnym momencie gotowania. Ponadto masz pełną kontrolę nad gotującą się potrawą. Pokrywa wykonana jest z hartowanego szkła. Szybkowary najczęściej posiadają pokrywki ze stali nierdzewnej, przez co wgląd na danie jest niemożliwe.

Zdrowiej znaczy oszczędniej?
W przypadku używania garnka próżniowego – zdecydowanie tak! Ów naczynie testowaliśmy wiele razy. Proces gotowania dowolnej potrawy skraca się aż o 30%! Zużywasz mniej energii, oszczędzasz prąd i …. masz czas dla siebie! Wykorzystaj go mądrze! Napij się gorącej kawy, zadzwoń do przyjaciółki, zamknij się w sypialni i posłuchaj ulubionej muzyki.
Bądź jak Bradley Cooper w „Ugotowanych”
Zapraszając garnek Deli Cook do swojej kuchni, zaczniesz gotować nie tylko szybciej, ale też lepiej (wcale nie podważamy zdania, że już jesteś w tym dobra?) . Gotowanie w niskim ciśnieniu jest gwarancją zawsze doskonałych potraw. Krewetki, kaczka, wieprzowina – od teraz przyrządzaj dania, które są dość wymagające. Już nigdy więcej nie spędzą Ci snu z powiek. Kuchnia azjatycka, francuska, portugalska – powiedz na co masz ochotę i to zrób! W naczyniu Deli Cook nic się nie przypala, nie traci smaku, nie przywiera i nie rozgotowuje się. Za każdym razem potrawa jest tak samo doskonała!

Garnek próżniowy Florina Deli Cook 4,2 l; 24 cm
Zasmakuj jeszcze większej radości z gotowania! Ulubione potrawy przyrządzaj szybciej, łatwiej i przede wszystkim zdrowiej. Gotując w garnku próżniowym Deli Cook, zachowujesz cenne składniki potrawy, a cały proces kulinarny znacznie się skraca. Dzięki temu czas spędzony w kuchni staje się przyjemnością, nie pracą.







Poznaj garnek do gotowania próźniowego Deli Cook!
Sprawdź: Gotowanie na parze