Co kupić pod choinkę wielbicielowi gotowania?

Sezon na wybieranie prezentów w pełni, a Ty nadal nie wiesz co kupić pod choinkę bliskim? Jeśli wśród nich znajduje się osoba lubiąca gotowanie, to koniecznie sprawdź nasz najnowszy wpis. Przedstawiamy w nim najciekawsze propozycje podarków dla kucharza-amatora!

Co kupić pod choinkę? – Patelnia Florina Oil Control

Taką patelnię chciałby dostać każdy, kto spędza dużo czasu w kuchni oraz ceni najnowocześniejsze rozwiązania. Patelnia Florina Oil Control wyposażona jest w specjalną powłokę teflonową, która sprawia, że naczynie nagrzewa się dużo szybciej niż tradycyjne garnki i patelnie. Cechą charakterystyczną dodatkowej warstwy jest także odporność na zabrudzenia oraz na uszkodzenia mechaniczne, w tym niszczące patelnie zarysowania. Każdy kucharz doceni także specjalne wgłębienia, pozwalające kontrolować ilość wlewanego na patelnię oleju – dzięki temu dania są mniej tłuste, przez co zdecydowanie zdrowsze i bezpieczniejsze dla organizmu. Koszt takiego dodatku to ok. 109,90 zł za patelnię o średnicy 20 cm. Już wiesz co kupić pod choinkę.

Tekstylia kuchenne

Masz dużo mniejszy budżet? Rozwiązaniem mogą okazać się tekstylia kuchenne. Dlaczego warto w nie inwestować? Rękawice i fartuchy kuchenne nie tylko usprawniają gotowanie, ale także chronią przed oparzeniami i ubrudzeniami odzieży. W ZasmakujRadości.pl można znaleźć tekstylia wykonane z trwałych materiałów, a do tego bogate w piękne i stylowe wzory. Rewelacyjnym prezentem może być, np. zestaw fartuch Miss Lucy Floris oraz rękawice kuchenne Miss Lucy Floris lub fartuch Miss Lucy Modern Boho i rękawice Miss Lucy Modern Boho.

Nowoczesne garnki

Wielbiciel gotowania nie pogardzi garnkiem, zwłaszcza tym wykorzystującym najnowsze rozwiązania technologiczne. Do najpopularniejszych naczyń tego rodzaju należą garnki Florina Smart oraz Florina Premium+. Te pierwsze wyposażone są w silikonowe uchwyty oraz sita, dzięki czemu jednocześnie pełnią funkcję durszlaka i cedzaka. Z kolei garnki z linii Florina Premium+ składają się z trzech warstw, sprawiających, że całość nagrzewa się równomiernie, a samo gotowanie trwa dużo krócej.