Frigoverre – przechowuj, mróż i podgrzewaj.

Poprzez zamrażanie możemy przedłużyć świeżość wszystkich produktów spożywczych. Użyj specjalnych pojemników Frigoverre. Zamrażanie daje możliwość spożycia jedzenia nawet po dłuższym czasie. Zazwyczaj nie wyrzucamy większych ilości jedzenia, które nam zostanie – po prostu je mrozimy, aby móc zjeść następnego dnia. Zobacz: Mrożenie warzyw – poznaj kilka trików

 

Pojemniki Frigoverre idealne do mrożenia i przechowywania.

Naczynia Frigoverre włoskiej marki Bormioli Rocco zostały stworzone z myślą o przechowywaniu żywności na różne sposoby, zatem możemy w nich zamrażać resztki obiadu, jak i rozmrażać przy pomocy mikrofali (podczas rozmrażania pokrywa nie musi być zdjęta). Pojemniki dostępne są w wielu rozmiarach i kształtach, dzięki czemu jedzenie przeznaczone do zamrożenia możesz podzielić na mniejsze porcje, aby następnie rozmrozić tylko potrzebną ilość.

 

 

Jakie produkty możemy mrozić ?

 

 

Jakich produktów nie mrozić ?

 

  • Warzyw i owoców o wysokiej zawartości wody (np. selera, pomidora, sałat, cebuli, ogórka, ananasa, melona i arbuza)
  • Wszystkiego co zawiera jaja, majonez czy słodkie kremy deserowe

 

Poniżej przedstawiamy tabelę trwałości produktów mrożonych:

 

(Trwałość produktów przedstawiona w miesiącach)

 

W pojemnikach Frigoverre możesz po prostu przechowywać jedzenie w lodówce. Ze względu na szczelność naczynia przechowywane produkty nie pochłaniają zapachów i nie tracą swojej świeżości.