Orzeźwiające smoothie arbuzowe.

Kiedy na dworze upał, chłodzimy się przy pomocy wentylatorów i wiatraków. Siedząc beztrosko, kiedy delikatny powiew nawiewu wychładza nasze rozgrzane ciało, zapominamy o wszystkich troskach. Mimo wszystko wypacamy wodę, którą powinniśmy na bieżąco uzupełniać. Mamy dla was przepis na pyszne i orzeźwiające smoothie z arbuzowe. Arbuz pochodzi z rodziny roślin dyniowatych – jako jeden z niewielu owoców zawiera naprawdę duże ilości wody. Sprawdź: Smoothie – gęsty i kremowy napój

 

Składniki na smoothie arbuzowe dla dwóch osób.


2 butelki do smoothie Quattro Stagioni
400 g – 3 szklanki pokrojonego arbuza
garść truskawek, oraz innych czerwonych owoców (jagody, porzeczki, maliny)
1 łyżeczka soku z limonki
Woda w razie potrzeby

 

smoothie arbuzowe

Poniższy przepis na koktajl wspomoże nawodnienie Twojego organizmu, niesamowity smak sprawi, że będziesz chciał więcej i więcej, a ogromne właściwości odżywcze poprawią Twoje samopoczucie oraz koncentrację. Truskawki zawierają duże ilości witaminy C, która jest niezbędna w naszym organizmie. Zarówno truskawki jak i wszystkie czerwone owoce dzięki zawartym antyoksydantom oraz antocyjanom, chronią nasze komórki przed procesami starzenia się. Arbuz jest orzeźwiający i sprawia, że ​​takie smoothie jest idealne na upały.

 

Umyj i oczyścić truskawki, usuwając zielone liście. Aby zrobić smoothie z arbuza użyj ręcznego blendera. Dobrze było by, gdybyś usunął pestki, jednak jeśli tego nie zrobisz to blender Botti Elmas bardzo dobrze poradzi sobie z nimi. Po zblendowaniu arbuza, umyj i osusz na cedzaku pozostałą resztę owoców. Następnie dodaj je do arbuza, a na sam koniec wszystko dokładnie zblenduj.

 

 Wlej koktajl do butelek Quattro Stagioni, dodaj kolorową słomkę i kilka czerwonych owoców do dekoracji !!! Koktajl w butelkach Quattro Stagioni bez problemu możesz zabrać także ze sobą do pracy, a to ze względu na ich szczelność.

 

 

Butelka Quattro Stagioni 1 l

 

Butelka Quattro Stagioni 400 ml