Herbata ziołowa na dobre samopoczucie

Przepyszne herbatki na małą chwilę przyjemności, rozpieść się ich aromatem.  Wyobraź sobie przestrzeń, ciszę, w której możesz zrelaksować się z ulubioną herbatą w ręku.W każdym zakątku planety herbaty są używane do oczyszczania organizmu, podczas przeziębienia, bólu żołądka i wielu innych dolegliwości. Od indyjskich przypraw po górskie kwiaty, od waniliowych jagód po jagody klasyczne, możesz odkryć mozaikę smaków, którą pokocha Twoje podniebienie. Przekonaj się sam, jak herbata ziołowa jest prosta do przygotowania, oraz jakie korzyści płyną z jej spożywania.

 

Czerwona herbata ziołowa z owocami

Ze względu na wysokie właściwości przeciwutleniające bardzo zdrowa będzie herbata z czerwonych owoców, które pomagają poprawić krążenie krwi, oraz zapobiegają starzeniu się komórek. Takie połączenie będzie idealnym wyborem na nie tylko pyszną ale i także zdrową ziołową herbatę.

 

Potrzebujesz:

 

  • garść suszonych jagód
  • garść suszonych czarnych porzeczek
  • kilka kwiatów suszonego hibiskusa

 

Jak przygotować herbatę z czerwonych owoców ?

Wymieszaj wszystkie składniki w słoiku Quattro Stagioni i przechowuj w suchym pomieszczeniu. Zagotuj wodę, dodaj mieszankę suszonych jagód i odczekaj 5-7 minut. Wlej do kubka za pomocą sitka. Używaj miodu do słodzenia.

 

 

Napar z cytryny i miodu.

Kolejną naszą propozycją jest bardzo prosty napój oczyszczający. Mówimy o naparze z cytryny i imbiru.Jego przyjemny smak łączy się z wieloma właściwościami przeciwzapalnymi, i oczyszczającymi. Połączone działanie imbiru i cytryny pomaga aktywować metabolizm, pozwalając nam spalić więcej tłuszczu i kalorii. Jeśli chcesz osłodzić herbatę zamiast cukru skorzystaj z miodu, który jest o wiele zdrowszy.

 

Potrzebujesz:

 

  • wodę
  • świeży imbir
  • cała cytryna

 

Jak przygotować napar z cytryny i imbiru

Umyj korzeń imbiru i pokrój na cienkie plasterki lub zetrzyj go na tarce, lub prosto do specjalnego słoika z tarką firmy Bormioli Rocco. Zagotuj wodę, dodaj imbir i gotuj przez 10 minut. Pokrój cytrynę w plastry, dodaj je do wody z imbirem i przykryj pokrywką. Z drugiej połówki cytryny wyciśnij sok, i dodaj do gotowanego wcześniej napoju.

 

 

herbata-ziolowa