Czy wiesz, że mięso wchłania aż 70% tłuszczu podczas smażenia?! Jeśli nie kontrolujemy ilości wlewanego oleju na patelnię, kaloryczność nawet najbardziej delikatnego drobiu, czy cielęciny może wzrosnąć aż 3-krotnie! Szefowie kuchni na całym świecie, podając przepis na swoje sztandarowe danie, podkreślają, że do smażenia wystarczy trochę oleju, ale właściwie co to znaczy „trochę?” Pomoże Ci w tym patelnia oil control.
Marka Florina prezentuje innowacyjne naczynie kuchenne. Jedyna w Polsce patelnia posiadająca system Oil Control, dzięki któremu wlewasz dokładnie taką ilość oleju, ile wynosi Twoje dzienne zapotrzebowanie na nienasycone kwasy tłuszczowe. Jak to możliwe? Wewnątrz naczynia znajdują się 2 okręgi, do których – w zależności od potrzeby – wlewasz 5 lub 10 gram tłuszczu (Twoje dzienne zapotrzebowanie wynosi 20 g). W ten sposób, nigdy nie przekraczasz dziennej dawki oleju w zbilansowanej diecie.
Smażąc na patelni Oil Control, nie rezygnujesz z ulubionego smaku potraw, a jedynie zmniejszasz ich kaloryczność.
Dodatkowo, patelnię pokryto unikatową na polskim rynku powłoką o trójwarstwowej strukturze – Teflon ™ Radiance, która zawiera cząsteczki ferromagnetycznej stali nierdzewnej przyśpieszające nagrzewanie się naczynia aż o 25%. To oznacza, że o 1/4 spada zużycie energii podczas codziennego przyrządzania posiłków. Poza tym , powłoka Teflon ™ Radiance jest wysoce odporna na ścieranie i zadrapania a jej idealnie gładka powierzchnia zapewnia łatwość w czyszczeniu. Co najważniejsze, patelnia jest kompatybilna z każdą kuchenką, a jej najwyższa wydajność ujawnia się na płytach indukcyjnych.
Zasmakuj radości. Trzymaj olej i swoją wagę pod kontrolą.
Może Ci się przydać: Patelnia – jaką wybrać?