3 przepisy na wiosenne przekąski do pracy

Ostatnio w pracy żywisz się głównie zamawianymi fast foodami lub słodyczami z biurowego automatu? Najwyższa pora zadbać o swoją kondycję i wprowadzić do diety nieco zdrowsze posiłki. Brak Ci czasu na gotowanie? Sprawdź nasze 3 przepisy na szybkie, ale zdrowe przekąski do pracy.

Smoothie z awokado i bananem

Jeśli jeszcze nie masz blenderów do koktajlów takich jak Botti Yovi czy Botti Relito to czas to zmienić. Dlaczego? Bez tego typu urządzeń nie przygotujesz smoothie z awokado i bananem, które będzie fantastycznym drugim śniadaniem. Taka przekąska jest nie tylko smakowita, ale przede wszystkim zdrowa. Awokado zawiera dużo potasu, kwasu foliowego, luteiny oraz witaminy E, która odpowiedzialna jest za piękną skórę, włosy i paznokcie. Z kolei banan dostarcza cennego dla ciała fosforu i magnezu. Jak więc przyrządzić ten zdrowy koktajl? Do kielicha blendera trzeba wrzucić 2 obrane banany, jedno awokado oraz pół opakowania jogurtu greckiego (może być też naturalny).

Blender do koktajli Botti Yovi w kolorze srebrno-czarnym o mocy 250 W.

Sałatka z mango i kurczakiem

Wolisz przekąskę z dodatkiem mięsa? Przygotowanie sałatki z mango i kurczaka nie zajmie dużo więcej czasu niż koktajlu z awokado i banana. Wystarczy upiec w papirusie kurczaka w ulubionych przyprawach oraz kupić takie składniki jak roszponka, mango, orzechy nerkowca oraz sól, pieprz i olej z pestek winogron. Kurczaka wystarczy pokroić w kostkę i dodać do niego pół opakowania roszponki, garść nerkowców, pokrojone w kostkę mango oraz przyprawy i łyżkę oleju. Obawiasz się, że gdy przygotujesz smakołyk wieczorem to do następnego dnia roszponka zwiędnie? Wyposaż się w pojemnik ze szkła hartowanego np. Bormioli Rocco Frigoverre Evolution czy Bormioli Rocco Frigoverre Evolution okrągły, który dzięki praktycznemu zamknięciu pozwoli zachować daniu świeżość na dłużej.

Trzy pojemniki z żywnością.

Musli z jogurtem

Lubisz przekąski, które możesz zjeść przy biurku? Musli z jogurtem to strzał w dziesiątkę. Przygotuj designerski słoik, np. Bormioli Rocco Fido czy Bormioli Rocco Quattro Stagioni z uchwytem, który sprawdzi się w przechowywaniu przekąski i stopniowo układaj w nim wszystkie niezbędne składniki. Najpierw niech będzie to ok. 150 g musli pomieszanego z roztłuczonymi orzechami (obojętnie jaki rodzaj). Następnie dodaj opakowanie jogurtu greckiego lub jogurtu naturalnego (ok. 200 ml). Uwieńczeniem smakołyku będą pokrojony owoc kiwi  oraz banan z odrobiną płynnego miodu.