Porady

Szykuje Ci się domowa impreza i nie wiesz jak się na nią przygotować? Chcesz zaskoczyć swoich gości znajomością zasad savoir-vivre’u? Przygotowałaś za dużo przekąsek i nie wiesz jak najlepiej je przechować, by się nie zmarnowały? Jeśli na wszystkie bądź część pytań odpowiedziałaś tak, to znak, że znalazłaś się w odpowiednim miejscu. Nasz poradnik zaskoczy Cię różnorodną tematyką i ilością cennych wskazówek. Od teraz sprzątanie, przygotowanie imprezy czy zrobienie szybkich przekąsek to nie problem! Przekonaj się sama ?

kubek termiczny zasmakujradosci.pl

Jak wybrać dobry kubek termiczny?

Lubimy ładne rzeczy. Otaczamy się produktami, tekstyliami, kolorami, które cieszą nasze oczy, budzą zachwyt wśród innych. Powodują dzięki temu, że przyjemniej i częściej z nich korzystamy. W aktualnym świecie dużo fotografujemy, dodajemy hasztagi i wrzucamy zdjęcia do sieci. Oczekujemy, że nasze produkty będą atrakcyjne, oryginalne i unikatowe, a jednocześnie praktyczne i użyteczne. Kubek termiczny -…
Zdrowe przepisy składniki ze spiżarni zasmakujradosci.pl

Zdrowe przepisy na potrawy ze składników z twojej spiżarni!

Spiżarnia to ostatnimi czasy miejsce, gdzie gromadziłeś zapasy, jak jeszcze nigdy dotąd! Wykorzystaj je w prostych i zdrowych przepisach! Spójrz, jaki mamy dla Ciebie pomysł na obiad, makaron, czy bułeczki drożdżowe. Jak zaopatrzyć spiżarnię? Dla mnie dobrze zaopatrzona spiżarnia obejmuje trzy części kuchni: piwnicę, typowo przeznaczone pomieszczenie na spiżarnię lub po prostu szafki kuchenne lodówkę zamrażarkę Przechowuję…
Dynia zasmakujradosci.pl

Dynia i przepisy z jej wykorzystaniem

Dynia to warzywo, które ma zastosowanie nie tylko w kuchni. Stanowi ona równie często ozdobę tarasu, werandy, czy mieszkania, a także wykorzystywana jest bardzo chętnie przy Halloween. Co kryje się w miąższu dyni oraz w jej pestkach? Powiedzenie „gruby jak dynia” w przypadku jedzenia dyni mija się z prawdą. Warzywo to pomaga nam schudnąć, jest…
Ryż w szklance zasmakujradosci.pl

Ryż – jak go ugotować?

Pożegnaj się z przypalonymi garnkami i lepkimi ziarnami. Naucz się gotować ryż jak profesjonalista! Ta prosta metoda gotowania, za każdym razem pozwoli ci uzyskać delikatny i puszysty przysmak. Czy potrzebujesz specjalnego garnka do gotowania ryżu? Nie! Nie jest potrzebny żaden specjalny garnek, żeby ugotować pyszny, puszysty ryż, który nie jest jedną wielką breją. Gotowanie ryżu…
fasola zasmakujradosci.pl

Fasola – jak ją ugotować?

Kiedy dowiesz się jak gotować suchą fasolę, już zawsze będziesz miał ją w kuchennej szafce. Strączki są pożywne, sycące, łatwe do przygotowania i przepyszne! Fasola w puszce, czy suszona fasola? Fasola w puszkach jest bardzo wygodna, ale pod względem ceny, smaku i tekstury suszona fasola pobiła je na każdym możliwym polu. Jeśli nigdy wcześniej nie…
jajka

Jajka na miękko, czy jajka na twardo?

Jajka to produkty, bez których ciężko się obejść w prawie każdej kuchni. Oprócz tego, że są niezwykle przydatne, są również zdrowe. Jajka. Co z tym jajkiem? Jajko to bardzo kontrowersyjny produkt. W jednym okresie naukowcy twierdzą, że są niezdrowe, w innym, że zdrowe. Właściwie należy działać przy nich zdroworozsądkowo i jeść z umiarem, ale jeść…
Kwiaty kwitnące w maju-niezapominajki zasmakujradosci.pl

4 potrawy, które musisz przyrządzić w maju!

Ciężko w to uwierzyć, ale kwiecień już się zakończył. Nadal pozostajemy w domu, gotując i piekąc, a teraz mamy już początek maja. Bez względu na sytuację musimy nadal się żywić, a przede wszystkim odżywiać się w jak najlepszy sposób.  Maj miesiącem nadziei, Dzień Matki W maju zawsze wszystko wydaje się lepsze. Jest miesiącem pełnym nadziei,…
Czosnek w kuchni zasmakujradosci.pl

Czosnek – lider w świecie leczniczych warzyw

Czosnek to warzywo, które podobnie jak cebula ma zastosowanie w wielu potrawach. Dodajemy go bardzo często do wielu dań, żeby uzyskać charakterystyczny dopełniający smak pysznego wytrawnego dania. Co kryje w sobie czosnek? Właściwości czosnku Czosnek to prawdziwa skarbnica witamin, minerałów i dobroczynnych związków. Zawiera flawonoidy, aminokwasy, witaminy: A, B1, B2, C, PP, śluzy, saponiny, polisacharydy,…